vrijdag 15 februari 2013

Imperfection and confluence






4 kunstenaars in Huis De Leeuw op 100 m van het Raveel museum. Yvette Geirnaert beeldhouwwerken/ Pol Mayer fotografie/ Meilani Embran keramiek/ Guido Elebaut schilderijen. Elk op hun terrein en zonder onderlinge afspraken zijn ze bezig met wat de mens drijft, welke mechanismen er in de weg staan op weg naar hogere doelen, met schoonheid en vorm, en hoe dit uitdrukken. Een uitgepuurde presentatie.
Imperfection and confluence
"Though I am old enough to have discovered that the dreams of youth are not to be realized in this state of existence - yet I think it would be the next greatest happiness always to be allowed to look under the eyelids of time and contemplate the perfect steadily with the clear understanding that I do not attain to it" - Henry David Thoreau

Yvette Geirnaert beeldhouwwerken
Yvette Geirnaert studeerde vorig jaar af aan de afdeling beeldhouwkunst KASK OUDENAARDE. Ze brengt tedere, stille, ingetogen, en daardoor zeer sprekende, meestal kleine maar aansprekende beeldhouwwerken.

Pol Mayer fotografie
Paul Mayaert of Pol Mayer woont en werkt in Spanje en overal ter wereld, maar is af en toe in het land. Hij is al bijna 45 jaar bezig met fotografie, en de passie is er nog
 

Meilani Embran keramiek  
Meilani Embran ( °1968) is afkomstig van Jakarta. Ze studeerde af aan Rotterdamse Dansacademie ( docent klassieke en modern dans-1992) en KABK Oudenaarde (Keramiek-2012). De vloeiende beweging en soepelheid uit de dans worden de inspiratiebronnen in de creatie van haar keramiek. De werken zijn licht, levendig, er spreekt gevoel uit en ze geven een dynamische indruk.






Guido Elebaut schilderijen
Guido Elebaut (°1955 ) is een laatbloeier. Hij begon in 2006 te schilderen aan de Stedelijke Academie te Oudenaarde onder begeleiding van leraar en kunstschilder Olivier Deprez .

De kunstenaars spreken - vanuit hun autonome idioom over proces, dialoog, confrontatie, spiegeling, ontmoeting, authenticiteit en experiment .Elk op hun terrein en zonder onderlinge afspraken zijn ze bezig met de mens en wat de mens bezighoudt, wat de mens drijft, welke mechanismen er in de weg staan op weg naar hogere doelen, met schoonheid en vorm, en hoe deze uitdrukking te geven.
Er wordt gestreefd naar een evenwichtige, uit gepuurde presentatie in de witte ruimte van De Leeuw Niet de kwantiteit, maar de kwaliteit van de werken komt voorop te staan.

Bron: UiTinVlaanderen.be


VERNISSAGE op za 02/03/13 vanaf 17u. Iedereen van harte welkom...

Wanneer: Van 02/03/13 tot 24/03/13 open za en zo van 14:00 tot 18:00
Plaats: Huis De Leeuw
Machelendorp 7
Machelen
Wat: Beeldende kunsten, Tentoonstellingen
Organisator: imperfection and confluence
E-mail: officepartners@skynet.be

Geen opmerkingen: